Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

“Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. Aşağıdaki orbitallerden hangisi d orbitalidir?

  • Cevap: C

2. Aşağıdaki kuantum sayılarının hangisi bir orbitali belirtmek için bir arada bulunmaz?

A) n = 1, l = 0, ml = 0
B) n = 2, l = 1, ml = –1
C) n = 2, l = 0, ml = 0
D) n = 3, l = 1, ml = –2
E) n = 3, l = 2, ml = +2

  • Cevap: D

3. Aşağıdakilerden hangisi ms’nin olası değerlerinden biridir?
A)-3/2
B) -1/2
C) -1/3
D) +1/3
E) +2/3

  • Cevap: B

4. Aşağıdakilerden hangisinde vanadyum (23V) atomunun elektron diziliminin orbital şeması ile gösterimi doğru verilmiştir (18Ar)?

  • Cevap: D

5. Na: 1s2 2s22p6 3s1
S: 1 s2 2s22p6 3s23p4
Cl: 1 s2 2s22p6 3s23p5
Yukarıda elektron dizilimleri verilen atomların birer elektron kazanması esnasında açığa çıkan enerjilerin (elektron ilgilerinin) büyüklüklerinin karşılaştırılması aşağıdakileri hangisinde doğru verilmiştir?
A) S > Cl > Na
B) Cl > Na > S
C) Na > Cl > S
D) S > Na > Cl
E) Cl > S > Na

  • Cevap: E

6. Yukarıda kJ/mol biriminde iyonlaşma enerjileri verilen X element atomunun periyodik tablodaki grup numarası aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1A
B)2A
C) 3A
D) 4A
E) 5A

  • Cevap: C

I. Doğada bileşikleri hâlinde bulunur.
II. Aktifliği en yüksek elementlerdendir.
III. Elektron dizilimleri ns1 ile sonlanır.
7. Yukarıda verilen özellikler aşağıdakilerden hangisine aittir?
A) Alkali metaller
B) Halojenler
C) Geçiş elementleri
D) Asal gazlar
E) Toprak alkali metaller

  • Cevap: A

8. Na+, 20Ca2+ ve 35Br iyonlarının yarıçaplarının büyükten küçüğe doğru sıralanışı aşağıdakileri hangisinde doğru verilmiştir?
A) Ca2+ > Na+ > Br
B) Br > Ca2+ > Na+
C) Na+ > Br > Ca2+
D) Br > Na+ > Ca2+
E) Ca2+ > Br > Na+

  • Cevap: B

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 54 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Kimya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap