Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 89 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Pasifik Yayınları

C. Aşağıdaki tablodan uygun kelime veya kelime gruplarını seçerek cümlelerdeki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap: atom numarası, absorbsiyon, kütle numarası, teori, ışın, Mendeleyev, grup, emisyon, periyot, izotop, Moseley, elektrik

1- 😯 ve 😯 atomlarına izotop atomlar denir.
2- Bir element atomundaki proton sayısına aynı zamanda atom numarası denir.
3- Bir element atomundaki proton ve nötronların toplamı kütle numarası verir.
4- Maddenin ışık enerjisini belli miktarlarda soğurması olayına absorbsiyon denir.
5- Madde, enerji (ısı, ışık) aldığında kendine özgü ışın yayar.
6- Tam kesinlik taşımayan; bundan dolayı değiştirilmeye, sorgulanmaya açık bilgiye teori denir.
7-  Mendeleyev bilinen elementleri kütle numaralarının artışına göre dizerek ilk periyodik sistemi oluşturan bilim insanı olarak kabul edilir.
8- Periyodik sistemde yatay sıralara periyot, düşey sıralara ise grup adı verilir.
9- Periyodik sistemde elementlerin atom numarasına göre dizilmesi gerektiğini belirten Moseley adlı bilim insanıdır.

D. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1) Lityum (3U), berilyum 4Be), azot (7N), oksijen (8O) ve flor (9F) elementlerinden hangisinin elektronegatifliği en yüksektir?

A) Li
B) Be
C) N
D) O
E) F

  • Cevap: E

2) Aşağıdaki elementlerden elektron ilgisi en yüksek olanı hangisidir?

A) 17Cl
B) 16S
C) 15P
D) 14Si
E) 13Al

  • Cevap: A

3) Aşağıdaki elementlerden hangisinin iyonlaşma enerjisi en yüksektir?

A) 1H
B) 2He
C) 10Ne
D) 18Ar
E) 36Kr

  • Cevap: B

4) 2oCa elementinin periyodik sistemdeki yeri neresidir?

A) 3. periyot, 1A grubu
B) 4. periyot, 1A grubu
C) 4. periyot, 2A grubu
D) 5. periyot, 1A grubu
E) 5. periyot, 2A grubu

  • Cevap: C

5) Aşağıdaki elementlerden hangisinin atom yarıçapı en küçüktür?

A) 2He
B) 10Ne
C) 18Ar
D) 36Kr
E) 54Xe

  • Cevap: A

6) Aşağıdaki elementlerden hangisi asal gazdır?

A) 17Cl
B) 5B
C) 11Na
D) 36Kr
E) 12Mg

  • Cevap: D

7) Aşağıdaki elementlerden hangisi yarı metaldir?

A) 9F
B) 14Si
C) 17Cl
D) 35Br
E) 531

  • Cevap: B

8. Aşağıdaki elementlerden hangisi ametaldir?

A) 11Na
B) 12Mg
C) 17O
D) 4Be
E) 3Li

  • Cevap: C

9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 89 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Kimya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap