Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 52 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Pasifik Yayınları

4) Kalsiyum oksit (CaO) bileşiğinin yaygın adı nedir?

A) Kezzap
B) Tuz ruhu
C) Su
D) Sönmemiş kireç
E) Sofra tuzu

  • Cevap: A

5) H2SO4 bileşiğiyle ilgili olarak;
I. Adı sülfürik asittir.
II. Saf maddedir.
III. Molekülünde hidrojen, kükürt ve oksijen atomları vardır. yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) I, II ve III

  • Cevap:  E

6) Aşağıdaki bileşiklerden hangisinin yapısında azot atomu vardır?

A) HNO3
B) H2SO4
C) CH3COOH
D) H2O
E) CaO

  • Cevap: A

7) Günlük yaşamda kezzap olarak tanımlanan bileşiğin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

A) HCl
B) HNO3
C) H2SO4
D) CH3COOH
E) CaO

  • Cevap: B

8) Ametaller, metaller, yarı metaller ile bunların bileşiklerinin yapısını, özelliklerini ve tepkimelerini inceleyen kimya dalının adı nedir?

A) Organik kimya
B) Analitik kimya
C) Biyokimya
D) Anorganik kimya
E) Polimer kimyası

  • Cevap: D

9) Canlı organizmadaki kimyasal olayları inceleyen kimya dalına ne ad verilir?

A) Fizikokimya
B) Analitik kimya
C) Polimer kimyası
D) Anorganik kimya
E) Biyokimya

  • Cevap: E

10) Aşağıdakilerden hangisi bilimsel çalışma basamaklarından değildir?

A) Gözlem
B) Problem belirleme
C) Deney
D) Teori
E) Tartışma

  • Cevap: E

11) Aşağıdakilerden hangisi, kimya biliminin gelişimine katkıda bulunan bilim insanlarından değildir?

A) Antoine Lavoisier
B) Wolfgang Von Goethe
C) Demokritos
D) Ebubekir er-Râzi
E) Robert Boyle

  • Cevap: B

12) Aşağıdaki bilim insanlarından hangisi, kimyasal tepkimelerde kütlenin sabit kaldığını deneysel olarak göstermiştir?

A) Empodokles
B) Câbir bin Hayyan
C) Antoine Lavoisier
D) Robert Boyle
E) Aristo

  • Cevap: C

13) Yandaki fotoğrafta görülen laboratuvar malzemesinin adı nedir?

A) Beherglas
B) Cam balon
C) Büret
D) Erlenmayer
E) Balon joje

  • Cevap: D

9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Kimya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap