Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 178 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Pasifik Yayınları

6. Sabit bir dış basınç koşulunda bir kaptaki sıvının her yerinden kabarcıklar çıkarak oluşan buharlaşma aşağıdaki kavramlardan hangisi ile açıklanır?

A) Nem
B) Buharlaşma
C) Kaynama
D) Donma
E) Yoğuşma

  • Cevap: C

7. Hangi fiziksel hâlde maddenin belirli bir hacmi olmasına karşın belirli bir şekli yoktur?

A) Katı
B) Sıvı
C) Gaz
D) Plazma
E) Amorf katı

  • Cevap: B

8. I. Belirli bir erime sıcaklıkları yoktur.
II. Tanecikleri gelişigüzel istiflenmiştir.
III. Belirli bir geometrik şekilleri yoktur.
Amorf katılar için verilen yukarıdaki bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

  • Cevap: E

9. İyonik katılarla ilgili;
I. İyonlardan oluşmuş kristal örgü yapıdadır.
II. Erime sıcaklığı genellikle yüksektir.
III. Normal koşulda elektriği iletir.
IV. Genellikle suda çözünür. ifadelerden hangileri doğrudur?

A) I ve II
B) I ve III
C) II, III ve IV
D) I, II ve IV
E) I, II, III ve IV

  • Cevap: D

10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Atmosferdeki su buharının varlığına nem denir.
B) Her sıvının belirli bir buharlaşma sıcaklığı vardır.
C) Kaynama, sıvının buhar basıncı dış basınca eşit olduğunda başlar.
D) Kaynamada fokurdama sesini oluşturan kabarcıklar, sıvının buharıdır.
E) Bağıl nem, hava sıcaklığının farklı hissedilmesine neden olur.

  • Cevap: B

11. Aşağıdakilerden hangisinde basınç, hacim ve sıcaklık birimleri sırasıyla verilmiştir?

A) atm, L, K
B) K, mmHg, L
C) atm, °C, mmHg
D) °C, L, K
E) K, atm, L

  • Cevap: A

12. Aşağıdakilerden hangisinde plazma hâlinde madde oluşma olasılığı en yüksektir?

A) Kızdırılmış demir
B) Mum alevi
C) Yıldırım
D) Akkor ampül
E) El feneri lambası

  • Cevap: C

13. Aşağıdaki maddelerden hangisi süblimleşir?

A) Sodyum
B) Cıva
C) Etanol
D) Kuru buz
E) Kurşun

  • Cevap: D

9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 178 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Kimya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap