Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 85 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları Anadol Yayıncılık

Bölüm Sonu uygulamaz

1. Mıknatıs hangi maddeleri çeker?

  • Cevap: Demir, nikel, kobalt.

2. Süzme işlemi ne tür karışımlara uygulanır?

  • Cevap: Sıvı-katı heterojen ya da gaz-katı karışımlara uygulanır.

3. Diyaliz nedir?

  • Cevap: Yarı geçirgen bir malzeme yardımıyla karışımdaki istenilen maddelerin diğerlerinden ayrılması işlemidir.

4. Ayırma hunisi tüm sıvı karışımları ayırmada kullanılabilir mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Kullanılamaz. Sadece sıvı-sıvı heterojen karışımlara uygulanır.

5. Basit damıtma düzeneğiyle ayrımsal damıtma düzeneği arasındaki fark nedir?

  • Cevap: Ayrımsal damıtma düzeneğinde, basit damıtma düzeneğinden farklı olarak damıtma kolonu bulunur.

6. Ayrımsal damıtma işlemi sonunda karışımdaki maddeler birbirinden tamamen ayrılır mı? Açıklayınız.

  • Cevap: Ayrılmaz. Sıvılar her sıcaklıkta buharlaştığı için damıtılan sıvının içinde diğer sıvılardan da çok az miktarda bulunur.

7. Kristallendirme nedir ve nasıl uygulanır?

  • Cevap: Sıvı-katı homojen çözeltilerden ısıtma ya da soğutma uygulanarak katı maddenin çöktürülmesi işlemi.

8. Özütleme işleminin uygulanışını açıklayınız.

  • Cevap: Özütlemede karışım bir çözücünün içine konup belli süre beklenir. Bu süre içinde karışımdan ayırmak istediğimiz madde çözücüye geçer.

9. Kristallendirme ile ayrımsal kristallendirme arasındaki fark nedir?

  • Cevap: Kristallendirmede katı madde, sıvıdan ayrılır. Ayrımsal kristallendirmede katılar birbirinden ayrılır.

10. Sınıf Anadol Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 85 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Kimya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap