Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 38 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları Anadol Yayıncılık

Bölüm Sonu uygulaması

1. Yanma tepkimeleri nasıl gerçekleşir?

  • Cevap: Maddelerin oksijen gazıyla tepkimeye girmesiyle yanma olayı gerçekleşir.

2. Yanma tepkimelerinin sonucunda ısı değişimi genellikle nasıl gerçekleşir?

  • Cevap: Azot gazının yanması dışındaki yanma olayları ekzotermik gerçekleşir.

3. Yanma tepkimelerinde reaktiflerden birinin oksijen gazı olması şart mıdır? Açıklayınız.

  • Cevap: Yanma olayı oksijen gazının varlığında gerçekleştiği için yanma tepkimelerinde reaktiflerden biri mutlaka oksijen gazıdır.

4. Kimyasal tepkimelerde molekül sayılarının toplamı korunur mu? Açıklayınız.

  • Cevap: Kimyasal tepkimelerde molekül sayısı başlangıca göre artabilir, azalabilir ya da değişmeyebilir. Bunun için kesin bir yargıda bulunulamaz.

5. Kimyasal tepkimelerde tepkime koşulları denklemde nasıl belirtilir?

  • Cevap: Tepkime koşulları ok üzerinde ya da altında gösterilir.

6. Kimyasal tepkime denklemleri yazılırken nelere dikkat edilir?

  • Cevap: Atomların sayısının ve türünün korunmasına dikkat edilmelidir. Eğer konu için gerekliyse tepkimedeki maddelerin fiziksel hâlleri ve tepkime koşulları da belirtilmelidir.

7. CH4 + 2O2 → CO2 + 2H2O tepkimesindeki reaktif ve ürün maddeleri yazınız.

  • Cevap: CH4 ve O2 reaktif, CO2 ve H2O ürün maddelerdir

8. Sentez tepkimelerini açıklayınız.

  • Cevap: İki ya da daha fazla maddenin tek bir madde oluşturmasıyla sonuçlanan tepkimelere sentez tepkimesi denir.

9. Bir tepkimenin analiz tepkimesi olduğu nasıl anlaşılır?

  • Cevap: Bir bileşik birden fazla bileşene ayrılmalıdır.

10. H2 + 1/2O2 → H2O tepkimesi ne tür tepkimelere örnek verilebilir?

  • Cevap: Yanma ve sentez.

11. Asitlerle bazlar arasında gerçekleşen tepkimelerde ne tür maddeler oluşur?

  • Cevap: Tuz ve çoğunluğunda su.

12. Tüm asit-baz tepkimelerinde tuz ve su açığa çıkar mı?

  • Cevap: Çıkmaz. Örneğin NH3 gibi susuz bazların asitlerle verdiği tepkimelerde su açığa çıkmaz.

13. Bütün bileşikler yanma tepkimesi verir mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Vermeyebilir. Maddenin yanma tepkimesi vermesi için oksijen gazıyla tepkimeye girebilmesi gerekir.

14. Yavaş ve hızlı yanma arasındaki farklar nelerdir?

  • Cevap: Yavaş yanmada ışık gözlenmez ve ısı algılanmaz. Hızlı yanmada ışık gözlenir ve ısı algılanır.

15. Nötralleşme tepkimesi nedir?

  • Cevap: Asitler ve bazlar arasında tuz ve su oluşumuyla gerçekleşen tepkimelere nötralleşme tepkimesi denir.

16. Çökelme tepkimeleri nasıl gerçekleşir? Açıklayınız.

  • Cevap: İki tuz çözeltisinin tepkimeye girip çökelti oluşturmasıyla gerçekleşirler.

17. Çözünme-çökelme tepkimelerinde net iyon denklemi nasıl yazılır?

  • Cevap: Çöken maddenin iyonlarına göre yazılır.

10. Sınıf Anadol Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 38 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Kimya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap