Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 167 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları Anadol Yayıncılık

ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRMESİ

A) Aşağıda verilen ifadeleri okuyunuz ve ifadelerin doğru ya da yanlış olma nedenlerini kutucuklara yazınız.

1. Sabun moleküllerinde polar ve apolar gruplar bulunur.

  • Cevap: Doğru. Sabun moleküllerinde hem polar hem de apolar gruplar bulunur. Bu sayede temizleme işlemini gerçekleştirir.

2. Deterjan molekülündeki hidrofob kısımlar suyla etkileşir.

  • Cevap: Yanlış. Deterjan molekülündeki hidrofil kısımlar suyla etkileşir.

3. Sabunun kirleri temizlemesi fiziksel bir olaydır.

  • Cevap: Doğru. Sabun, kirlerin molekül yapısını bozmaz.

4. Çamaşır suyu, kirleri yükseltgeyerek temizleme gerçekleştirir

  • Cevap: Doğru. Çamaşır suyu, yükseltgeyici etki gösterir.

5. Kireç kaymağı dezenfektan etki gösteren bir maddedir.

  • Cevap: Doğru. Kireç kaymağı, mikroorganizmaları yok ettiği için dezenfektan etki gösterir.

6. Polimerler birleşerek monomerleri oluşturur.

  • Cevap: Yanlış. Monomerler birleşerek polimerleri oluşturur.

7. Hiçbir polimer malzemenin geri dönüşümü yoktur.

  • Cevap: Yanlış. Polimer malzemelerin çoğunun geri dönüşümü vardır.

8. Kozmetiklerin yanlış kullanımı sağlığa zarar verebilir.

  • Cevap: Doğru. Kozmetiklerin içindeki bazı kimyasal maddeler sağlığa zarar verebilir.

9. Katı formdaki ilaçlar farklı maddelerle kaplı olabilir.

  • Cevap: Doğru. Drajelerde olduğu gibi bazı katı formdaki ilaçlar şeker kaplı olabilir.

10. Sıvı formdaki ilaçlar sadece damar yoluyla vücuda verilir.

  • Cevap: Yanlış. Deri altına ya da kasa da uygulanabilir.

11. Yağlı tohumların preslenmesiyle elde edilen ve herhangi bir işleme uğramayan yağlara vinterize yağ denir.

  • Cevap: Yanlış. Sızma yağ denir.

12. Sızma yağ, rafine yağa göre daha kaliteli bir yağ türüdür.

  • Cevap: Doğru. Çünkü doğal özelliklerini azaltacak herhangi bir işlemden geçmemiştir.

10. Sınıf Anadol Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 167 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Kimya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap