Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 124 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları Anadol Yayıncılık

D) Grid tekniğiyle hazırlanmış aşağıdaki soruları okuyunuz ve cevaplarını tablodaki maddelerden seçerek soruların yanlarında verilen kutucuklara yazınız.

Sorular:

1. Hangileri tuzdur?

  • Cevap: a, b, c, ç, f

2. Hangileri kuvvetli asittir?

  • Cevap: d, e

3. Hangilerinin sulu çözeltileri elektrik akımını iletir?

  • Cevap: a, b, c, ç, d, e, f, g

4. Hangileri suda iyi çözünür?

  • Cevap: a, b, c, d, e, f, g

5. Hangilerinin sulu çözeltileri asidik özellik gösterir?

  • Cevap: d, e, f

6. Hangilerinin 25°C’taki sulu çözeltisinin pH değeri 7’dir?

  • Cevap: a

7. Hangilerinin sulu çözeltisine turnusol boyası damlatıldığında mavi renk oluşur?

  • Cevap: b, c, ç, g

8. Hangilerinin elde edilmesinde Ca(OH)2 bazı kullanılabilir?

  • Cevap: ç

9. Hangileri katı hâlde bulunur?

  • Cevap: a, b, c, ç, f, g

E) Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplandırınız.

1. İndikatör maddelerle ilgili verilen,
I. Asitlerle ve bazlarla farklı renk verirler
II. Bazı doğal maddelerden indikatör yapılabilir.
III. Bütün indikatörler asitlerle aynı rengi verir. ifadelerinden hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III

  • Cevap: C

2. I. 25°C’taki asit çözeltilerinin pH değeri 7’den küçüktür.
II. Çözeltilerin pH değerini ölçmek için pH kâğıtları kullanılabilir.
III. pH değeri arttıkça asidik kuvvet artar.
Yukarıda verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?
A) Yalnız I
B) Yalnız I
C) Yalnız III
D) I ve II
E) II ve III

  • Cevap: C

10. Sınıf Anadol Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Kimya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap