Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 121 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Anadol Yayıncılık

ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRMESİ

A) Aşağıda verilen ifadeleri okuyunuz ve ifadelerin doğru ya da yanlış olma nedenlerini kutucuklara yazınız.

1. Suda çözündüğünde H+ iyonları oluşmasını sağlayan maddeler asittir.

  • Cevap: Doğru. Asidik maddeler suda çözünürken H+ iyonları oluşur.

2. Tüm asit çözeltilerinde OH iyonu bulunur.

  • Cevap: Doğru. Tüm asit ve baz çözeltilerinde OH iyonu (asitlerde çok az miktarda) bulunur.

3. Asitlerin sadece zararlı etkileri vardır.

  • Cevap: Yanlış. Asitlerin zararlarıyla birlikte yararları da vardır.

4. Asitlerin bazlarla verdiği tepkimelerde mutlaka tuz oluşur.

  • Cevap: Doğru. Tüm asit-baz tepkimelerinde tuz oluşur.

5. Nötralleşme tepkimelerinde tuz ve su oluşur.

  • Cevap: Doğru. Nötralleşme tepkimelerinde tuzla birlikte su da oluşur.

6. Altın metali bazlarla tepkime verir.

  • Cevap: Yanlış. Altın metali amfoter özellik göstermediği için bazlarla tepkime vermez.

7. Bakır metali sülfürik asitle tepkime verir.

  • Cevap: Doğru. Bakır, oksijen içeren kuvvetli asitlerle tepkime verir.

8. Kurşun metali asitlerle ve kuvvetli bazlarla tepkime verir.

  • Cevap: Doğru. Kurşun, amfoter metal olduğu için hem asitlerle hem de kuvvetli bazlarla tepkime verir.

9. Daha iyi temizlik sağlamak için farklı kimyasal maddeler birbiriyle karıştırılmalıdır.

  • Cevap: Yanlış. Bu işlemin sonucunda zehirli gazlar açığa çıkabilir.

10. Kuvvetli asitler ve bazlar aşındırıcı etki yapar.

  • Cevap: Doğru. Kuvvetli asitlerin ve bazların aşındırıcı özelliği vardır.

11. Asit çözeltileri suyla karıştırılırken asidin üzerine su dökmek daha güvenlidir.

  • Cevap: Yanlış. Bu durumda sıçrama meydana gelebilir. Suyun üzerine asit eklenmelidir.

12. İndikatörler sadece kimyasal maddelerden elde edilir.

  • Cevap: Yanlış. Doğal indikatörler de vardır.

13. Asitlerin 25°C’taki pH değerleri 7’den büyüktür.

  • Cevap: Yanlış. Asitlerin 25°C’taki pH değeri 7’den küçüktür.

14. Baz özelliği gösteren bütün bileşiklerde OH bulunur.

  • Cevap: Yanlış. Tüm baz çözeltilerinde OH iyonu bulunur ama baz özelliği gösteren bileşikte OH iyonu bulunmayabilir.

10. Sınıf Anadol Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 121 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Kimya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap